MÓDNÍ TYPY OD RITY CRIMSON - Co si představit pod pojmem ,,Letní móda"?

Hádejte, kdo se vám tu hlásí s další várkou módních rad a typů? Správně! Časopis Pleasures of Illea, já a s námi i Stylistka na cestě na vrchol své kariéry! Rita Crimson má všechny šatníky v Královském paláci pod svým dohledem, o módě ví svoje. My jsme ji pro Vás vyzpovídali a přinášíme vám rozhovor o tom, co vše Ritě na Léto radí! 

 

Red.: V čem je pro vás Letní móda inovativní? V čem se nejvíc liší od ostatních období? 
 

Rita: Inovativní? Tohle slůvko bych zrovna nepoužila - inovativní je svým způsobem každé období a nemyslím, že se letošní léto od toho minulého liší více, než pouhými drobnostmi. Liší se ale zejména tím, že si konečně můžeme trochu ulevit co se vrstev týče. Chodit na podzim nebo snad v zimě odlehčeni přinejmenším o sako, nejspíš bychom se léta nedožili, ale léto vyjadřuje primárně veselí. Mladí mají o školní povinnosti méně, bývá více rušno a móda směřuje stejným směrem. Letní modely bývají odvážnější, neb si můžeme dovolit odhalit více kůže než za kteréhokoli jiného období.

 
 

Red.: V jakém ročním období se podle vás dá nejvíc módně a barevně vyřádit?

Rita: Stačí sledovat přírodu - čím je barevnější ona tím více barev se ukazuje v šatnících. Nejvíce barev tedy taháme zejména během jara a léta.

 
 

Red.: Co musí každá dívka mít v šatníku o letních dnech?

Rita: Mrzí mne, že svět zcela pohltila kalhotová móda. Děvčata často zapomínají na to, že pohodlné sukně či šaty jsou nejlepší přítel ženy - zejména pak v letním období.

 
 

Red.: Povězte nám něco o barvách které Letní módě disponují, jak je potřeba je kombinovat, máte nějaké příklady?

Rita: Léto znamená tlumené odstíny červené či růžové, ale v posledních dnech se rozmohl trend třešňové, lilkové či bordó. Nejsou vyjímky ani kouřové odstíny modré nebo kupříkladu zelené s modrým podtónem. O jednotlivých barvách bych mohla vyprávět celé hodiny, ale zastávám názoru, že v jednoduchosti je pravá krása. Je samozřejmost neutralizovat světlejší barvy tmavšími - sama světlému oblečení neholduji, ale pokud ano, ráda vyvažuji jasný prvek neutrální barvou. Barvy líčení se liší individuálně, ale doporučila bych narůžovělé odstíny nebo sytě rudé rty. Klasika nikdy neomrzí pokud je podávána v rozumné míře.

 
 

Red.: Kde myslíte že bude móda na Léto za pár let?

Rita: Těžko říct, móda se postupem let vrací a ztrácí, ale vídám více a více kolekcí, které propagují různé druhy riflí a dámských košilí, které se od pánských sotva liší i jen střihem. Nerada to přiznávám, ale předpokládám, že nejen letní móda ale móda celkově půjde spíše androgynním směrem.

 
 

Red.: Bez jakého prvku v módě se obzvlášť v tomto období neobejdete?

Rita: Většinu roku jsem se těšila na to, až si budu moci vzít sluneční brýle bez toho, aby na mě zírali jako na zjevení (smích). Rozhodně se tedy vždy vrhám právě po nich.

 
 

Red.: Jaký je nejvhodnější doplněk v tomto ročním období? Sluneční brýle, vystylované nehty? Specifický odstín rtěnky?

Rita: V podobných vedrech každému přijde vhod dobrý výběr klobouku či slunečních brýlí. Nehtům neuškodí chvilka odpočinku s průhledným lakem, nicméně jim zároveň neublíží syté odstíny rudé - na které osobně nedám dopustit - nebo světle růžové tóny. Totéž platí i pro rtěnku v kombinaci s velice decentními očními stíny.

 
 

Red.: Jakou letošní módní kolekci na Léto máte nejraději? Od jaké návrhářky? Co vás na něm zaujalo?

Rita: Miluji práci Diega de la Vegy, předního španělského návrháře a mého dobrého známého. Obvykle nosím pouze věci šité mojí rukou, ale v jeho případě jsem musela učinit vyjímku - jeho šaty jsou laděny do neutrálních barev a oplývají jednoduchým střihem, který však prvotřídně podtrhuje ženskost a eleganci.

 
 

Red.: Povězte nám něco o tom, jak se dají kombinovat plavky a přitom vypadat elegantně a stylově, i když máte odhalenou velkou část kůže?

Rita: Plavky? Osobně velice nerada vidím, když dívka v plavkách vypadá jako kraslice. Nemluvím teď o váze - takové téma bych raději nechala pohřbené (smích), jen jsem téměř doslova alergická na rozdílné barvy částí plavek. Nebráním se vzorování, ale trvám na tom, že plavky by měli být sladěné v jedné barvě. Jednodílné plavky raději pohřbíme pod téma váhy; je to podobné tabu. Doplňky kterými mohou být kupříkladu sluneční brýle nebo klobouk mohou být rozdílně zbarvené, ale to je u takového detailu samozřejmost. Stejně tak jako nenáročné líčení. Co se elegance týče, jako u jakéhokoli jiného oděvu musíte odvést druhou polovinu práce vy. Oblečení Vás dělá elegantními pouze z poloviny; podle křesťanství byli Adam a Eva v Ráji nazí. Nemyslím, že by se Eva za cokoli styděla, odkrývat kůži je normální pokud známe meze a příležitosti, které se od dob údajného Ráje změnili.

 
 

Red.: Na závěr nám povězte, čeho je určitě potřeba se vyvarovat, co je naprostý skandál i když pro neznalé očku vyhlíží neškodně, né-li dobře?

Rita: Nad tím nemusím dlouho přemýšlet. Mnoho žen i dívek se domnívá, že líčení je nezbytnou součástí dne za každé situace, ale to je neskutečná hloupost a v létě to platí dvojnásob. Líčení má pouze podtrhovat vaši přirozenou krásu a tak není nutné to s výraznými prvky přehánět. Dobrý příklad je make-up - silná vrstva je v horkých měsících doslova nevhodná, nicméně každý z nás jistě pravidelně vídá dámy matlající si po obličeji zbytečný přehršel produktů, kterými si nanejvýše zničí pleť.

 

 

Tak co, dámy? Souhlasíte s Ritou? Shodujete se s ní? Jak se vám daří horka zvládat s elegancí vy?

Doufám, že v blízké době se opět uvidíme u nějakého článku z módní oblasti, věřte že i mě pro vás baví přinášet sezónní hitovky a novinky ze světa.

-S. Taylor